Sunday, April 27, 2008

Hondelersdijk D1- HBS D1: 3-1



Als je de uitslag zo ziet, zou je wanneer je er geen getuige van was, kunnen denken dat Hondelersdijk een comfortabele overwinning boekte.

Dat was helemaal niet het geval. HBS domineerde het grootste deel van deze aantrekkelijke wedstrijd. Zoals gebruikelijk creëerde het een aantal kansen zonder deze te kunnen benutten, het geluk stond weer niet aan onze zijde en de doelman van de tegenpartij deed goed werk.

Een iets te nonchalante terugspeelbal in de richting van Joost, bracht Honselersdijk onverdiend op 1-0.

De trouwe aanhang van HBS die zich op de tribune genesteld had, zag nog geen wolkje aan de lucht. De tribune was ook bevolkt door een deel van de aanhang van Honselersdijk en die zag het ook wel zitten. Het was een gezellige boel.

HBS bleef leuk voetballen. Goed dat er uit de tweede lijn geschoten werd; jammer dat in een aantal gevallen dat gedaan werd terwijl er nog enkele meters vooruitgang te boeken was, alvorens de trekker over te halen. Vlak voor de rust, schoot Jesse D, de bal fraai in. Vanaf de tribune was heel duidelijk te zien dat het net vlak achter de lat opbolde. Zowel de scheidsrechter als de vlagger van Honselersdijk hadden het niet gezien.

Na het rustsignaal spoedde Opa Paul zich naar een Honselersdijk supporter die iets in de trant van "Sire gezien?" naar de kwaaie Opa had geroepen, toen deze luidruchtig zijn ongenoegen had laten blijken. Opa Paul gaf de niets vermoedende supporter, die toegaf dat de vlagger enkele malen ten onrechte voor buitenspel had gevlagd; maar niet gezien had dat de bal de doellijn had gepasseerd, college in de gedachte achter de Sire campagne. Het zou niet in Opa Paul's gedachten kunnen opkomen om zijn team op onbehoorlijke wijze tot daden, boven hun vermogen, aan te sporen. Hij legde uit dat hij vond dat grensrechters en vooral scheidsrechters, die partijdig acteren, vooral wanneer hun eigen zoon op doel staat, in zijn ogen minkukels zijn. Volwassenen, die pikken van 12-jarige jongens en die hun eigen pupillen onsportiviteit en bedrog als norm meegeven.

(Voor de goede orde, uit de gedragingen van de spelers van Honselersdijk op het veld, bleek dat zij heel goed in staat zijn tussen "fair- en foul play" te onderscheiden.)

Dat gezegd hebbende, begaf hij zich naar het punt waar de acteurs het veld zouden verlaten. De grensrechter legde uit dat hij het doelpunt niet had kunnen constateren omdat hij niet op één lijn stond. Opa Paul merkte fijntjes op dat hij idee had, dat dat geen beletsel had moeten zijn, had de vlagger immers niet een aantal keer gevlagd uit een soortgelijke positie?

HBS begon de tweede helft goed; maar een schaarse uitval bracht de stand op 2-0. Tijd om achterin één op één te spelen. Oscar ging naar de bank, Julian verving hem op zijn positie en Patrick deed zijn opwachting.

Gelukkig kreeg Opa Paul geen gelijk, hij verkondigde dat op deze manier de 3-0 er eerder inzat dan een tegengoal. Opa zou zijn kleinzoon Julian, uit de defensie in de aanval hebben geplaatst, met de opdracht te zorgen dat er werd tegengescoord. De verdedigers van Honselersdijk, waren flink uit de kluiten gewassen Westlanders, die overigens heel fair, hun fysieke voordeel uitbuitten en naar de mening van Opa, is Julian beter in staat fysiek geweld te weerstaan dan Patrick. Al jaren is die oude van mening dat Julian niet in de verdediging het best tot zijn recht komt. Dat blijkt volgens hem ook uit de trainingen tijdens onderlinge partijtjes. Hij kan billijken dat het belang van het elftal vergt dat de coach zijn spelers positioneert op die posities, die de coach opportuun acht.

De ingreep van Coach Chris pakte goed uit. Na een uitstekende combinatie zorgde Cody voor de aansluittreffer. HBS bleef drukken. De scheidsrechter, die voor de 2-1 na het begin van de tweede helft, eventjes de onpartijdige genoemd mocht worden, verviel helaas terug in zijn oude gedrag, constateerde Opa Paul, die zich enkele malen niet kon inhouden en dat alweer luidkeels liet blijken.

De grensrechter van de eerste helft was vervangen door één die net zoveel verstand heeft van het vlaggen als de menselijke anatomie, in het gunstigste geval. Ik acht waarschijnlijker, dat hij met zijn vlaggen een positieve invloed wilde hebben op het resultaat van de wedstrijd;-)

Hij vlagde voor hands, toen voor iedereen duidelijk zichtbaar, ook voor de man met de fluit, de bal het achterwerk van een HBSer trof. Toen een HBSer pijnlijk getroffen op de grond zat en met een verbeten gezicht zijn pijnlijke enkel masseerde, constateerde de vlagger dat hij op zijn stuitje was gevallen. Opa Paul, verzuchte dat hij zich afvroeg met welk lichaamsdeel de man dacht zijn kinderen te hebben verwekt.

Maar vlaggen deed de man als een door een bijenvolk geplaagde. Hij constateerde buitenspel toen alweer na een mooie aanval HBS het doel trof. De "onpartijdige" deed het ook.

Het werd nog 3-1, na ongelukkig ingrijpen van de rechtsback;-) Jammer, pech, maar niets meer aan te doen. De spelers van Honselersdijk verdienen een pluim voor hun inzet en sportiviteit en een felicitatie voor hun prestatie.

ADO is derde geworden. Honselersdijk vierde en HBS is de volgende in het rijtje.



Honselersdijk D1 - HBS D1: 3-1

No comments: