Saturday, April 19, 2008

Laatste thuiswedstrijd gewonnen met 2-0.



De laatste thuiswedstrijd van het seizoen stond vandaag op het programma.
Zoals bekend worden veld 2 en 3 op dit moment afgegraven door grote bulldozers.
Volgens de laatste berichten gaat de aanleg van de kunstgrasvelden niet door en wordt er een vijf meter diep recreatiemeer inclusief boothuisje, aanlegsteiger, hoge duikplank en lig strandje aangelegd. Nu maar hopen dat de zon de komende maanden gaat schijnen zodat de HBS leden hier veelvuldig gebruik van kunnen maken.
Door deze ingrijpende bouwplannen moeten vele HBS jeugdteams hun laatste thuiswedstrijden op het veld van voormalige voetbalclub Kranenburg afwerken. Onze jongens van de D1 gelukkig niet en mochten om half elf op het hoofdveld aantreden tegen de D1 van BVCB uit Bleiswijk.
Vandaag hadden we behalve langdurige afwezige Victor nog twee andere geblesseerden; Jurgen had nog steeds last van zijn neusamandelen. Nooit geweten dat neusamandelen bestonden. Mijn amandelen waren vroeger pijnlijk weggehaald uit mijn keel maar Jesse Draak was stellig dat het om Jurgens neusamandelen ging. De andere geblesseerde was Quint die een kwartier voor aanvang van de wedstrijd afbelde met de vervelende mededeling dat hij geblesseerd was aan zijn enkel en daarom niet aan de wedstrijd kon beginnen.
Chris begon daarom met debutant Wouter uit de D7 in de basis als linksback. BVCB begon goed aan de wedstrijd. De jongens uit Bleiswijk probeerden de aanval te zoeken zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Tijdens een van de aanvallen van BVCB werd de bal het strafschopgebied van HBS ingespeeld. Hierbij kreeg Julian de bal in de loop via een kluts tegen zijn onderarm gespeeld. De tegenpartij claimde een strafschop die de scheidsrechter gelukkig maar terecht niet gaf. Even later was Cody los van zijn directe tegenstander en werd fel neergehaald in het strafschopgebied van de tegenpartij. Een 100 % penalty werd Cody onthouden. De scheids had wellicht de aangeschoten handsbal van Julian nog voor ogen en koos jammerlijk genoeg voor de makkelijke oplossing; BVCB geen penalty gekregen dan HBS ook geen penalty. Jammer, want er was een wezenlijk verschil tussen de twee momenten. HBS kwam steeds beter in de wedstrijd maar wist het lichte overwicht niet in een doelpunten verschil uit te drukken. De tweede helft bleef Jesse Draak in de kleedkamer en werd vervangen door Noa. Via een mooie aanval had Nills W. de kans om de 1-0 binnen te schieten. Helaas was zijn inzet net niet hard genoeg om de keeper te verslaan. Het tempo lag vandaag helaas te laag waardoor BVCB lange tijd niet in de problemen kwam. Sterker nog, bij een 0-0 stand blijft het gevaar altijd aanwezig dat je vlak voor tijd een fataal tegendoelpunt moet incasseren. Gelukkig ging halverwege de tweede helft de versnelling een tandje hoger. Nills N. draaide mooi weg van zijn bewaker, passeerde behendig een mannetje bij het binnengaan van het strafschopgebied en legde de bal panklaar voor de geduldig wachtende Cody die de bevrijdende 1-0 binnenschoot. BVCB probeerde het nog wel maar kwam niet door de goed georganiseerde verdediging heen. Nog een keer draaide Nills N. goed weg van zijn verdediger en kwam zo oog in oog te staan met de keeper. Nills bleef cool en plaatste de bal laag in de linkerhoek en HBS leidde met 2-0. Even daarvoor had dezelfde Nills N. al laten zien dat hij goed in de wedstrijd zat. Helaas ging zijn schot toen tegen de paal. Al met al een goed resultaat vandaag voor de jongens van HBS D1. Trouwens dat van het meertje was maar een geintje. Volgend seizoen kunnen jullie in ieder geval in weer en wind spelen op de nieuwe kunstgrasvelden. Morgen speelt HBS 1 een belangrijke thuiswedstrijd. Misschien wel leuk als er ook jongens van de D1 tijdens de wedstrijd aanwezig kunnen zijn om het eerste te steunen. Have a nice week-end ....

1 comment:

Opa Paul said...

Voor een andere kijk op deze wedstrijd: http://www.bvcb.nl/D1/weblog/2931/Déjà-vu_gevoel_bij_BVCB_D1_tegen_HBS.html#meer

De schrijver heeft volkomen gelijk, BVCB kreeg minder dan het verdiende, 2-0 in plaats van 6-0!