Saturday, April 19, 2008

Opa Paul baalt, maar het blijft spannend!



HBS is een echte amateur vereniging. Wij zijn onder geen enkele voorwaarde bereid spelers te betalen en zo hoort het. Wij zijn en blijven amateurs.

"Zo werkt het hier", krijg je te horen wanneer je vraagt waarom in een multidiscipinaire sportvereniging waar wordt gecricket, gevoetbalt en gehockeyt, trainingen zo worden gepland dat trainingen van voetbal en cricket elkaar overlappen.

HBS is verworden tot een vereniging waar voetballers lacherig doen om hun teamleden die ook cricket spelen. Na het afschaffen van de ballotage is er een definitief einde gekomen aan de tijd dat een ware HBSer, zowel voetbalt als cricket speelt.

Ik prijs mij gelukkig met het feit dat er tegenwoordig blogs zijn waar je, als gefrustreerde opa je gal kunt spuien zonder dat er zonder vermelding van bron of reden wordt gecensureerd. Je plaatst een stukje op de D1 voetbal site, daar wordt zonder vermelding van reden een paragraaf uit verwijderd, waardoor de oplettende lezer, de indruk krijgt dat Opa Paul, wel weer te diep in het glaasje heeft gekeken en weer onzinnig aan het bazelen is.

Op verzoeken om bij de KNVB om uitstel of vervroeging van wedstrijden te vragen, wordt onder het voorwensel "daar werkt de KNVB niet aan mee" niet in gegaan. Daar is slechts één verklaring voor mogelijk, hetzij de lieden die om verplaatsing van de wedstrijd zouden moeten vragen hebben daar geen zin in, óf de KNVB meet met twee maten.

Kijk aandachtig naar het volgende plaatje:


Kennelijk is het Quick en BVCB wel gelukt om de wedstrijd verplaatst te krijgen. Van competitievervalsing is geen sprake. Onze goede buren nemen het risico hun directe en enige concurrent VOC aan hun laatste wedstrijd te laten beginnen in de wetenschap wat er gedaan moet worden, om het kampioenschap binnen te halen. Riskant, maar gedurfd. Bravo Quick!

Het blijft spannend in de poule. Honselersdijk maakte met 5-1 korte metten met Lyra. Ado won thuis nipt van Aziz en de zijnen. Escamp verspeelde een 0-2 voorsprong en verloor in de 61ste minuut met 3-2. Dat verbaast mij niet. De kwaliteit van de arbitrage bij Ado thuis, is structureel van dien aard dat alles wordt gedaan om de thuisploeg te laten winnen, heb ik zelf geconstateerd. Het zou mij niets verbazen als het winnende doelpunt uit een onterecht toegekende strafschop of vrije trap tot stand kwam.

De laatste speeldag is beslissend.

Als Ado niet verliest van en bij Schipluiden, kan het voor de derde plaats niet meer door HBS worden bedreigd. Schipluiden heeft thuis een grillige staat van dienst, bewijst de 0-4 nederlaag tegen BVCB en de 3-0 winst op Honserlersdijk!

Honselersdijk en HBS, spelen in ieder geval om de 4e en 5e plaats. Ik, Opa Paul, baal omdat mijn kleinzoon Julian in gewetensnood is. Het liefst doet hij mee met de D1 om dan een halve dag te missen van het cricketkamp. Hij heeft echter te maken met een Opa, die als hij zijn poot stijf houdt, niet voor rede vatbaar is, wat ook de consequenties zijn.

Opa baalt omdat hij te horen heeft gekregen dat het geen zin heeft om een verzoek in te dienen bij de KNVB terwijl de feiten anders uitwijzen. Als Opa had gehoord dat het verzoek tot uitstel door de KNVB was afgewezen, zou hij bereid zijn geweest om de bond middels een kort geding tot het vaststellen van een andere datum te laten bewegen. Nu kan hij niets anders dan zich ergeren aan de lamlendige instelling van sommige lieden. Voor Opa Paul is Karel Doorman een held.

Opa bewondert de Schout bij Nacht omdat deze er voor koos, volgens de marine traditie, met zijn schip ten onder te gaan terwijl hij net als een deel van zijn bemanning gered had kunnen worden. Hij moet niets hebben van diegenen die beweren dat "He who fights and runs away, lives to fight another day" en noemt het een smoes van lafaards.

Opa kan zich niet voorstellen dat er lieden zijn, die het te veel moeite vinden om één telefoontje te plegen naar de KNVB, om dan te kunnen zeggen: wij hebben het geprobeerd maar het is niet gelukt. Opa zou ze niet vragen om mee te delen in de kosten van het kort geding, hij weet wel beter. Wel zouden ze als getuige bij het geding aanwezig moeten zijn. (Getuigen kunnen een vergoeding vragen voor hun tijd;-)

Als het geding deze week op de rol zou komen, zou de KNVB stellen, waarom komen jullie daar nu pas mee, als jullie zodra jullie wisten dat de wedstrijd gepland stond bezwaar hadden gemaakt, hadden wij natuurlijk de wedstrijd verplaatst, kijk maar naar Quick-BVCB en jullie eigen D3! Één telefoontje en het was geregeld en daar zou de KNVB een belangrijk punt hebben. BALEN!

Het was een leuke pot vandaag jongens. Goed gedaan allemaal. NIJMAN, je was super!
PS
Nils N,

Je kunt goed voetballen en dat laat je soms, zoals vandaag zien. Je bent ook al in staat je mening concise en exact te formuleren. Geweldig! Ik heb dagelijks moeite met het feit dat ik lang van stof ben en maar blijf drammen en bazelen. Niet doen! Kort en krachtig, prima!

Veel mensen vinden goed over dingen nadenken te vermoeiend en oordelen liever. Maak die fout niet. Alvorens te oordelen doe je er goed aan om kennis en informatie te vergaren. Het Internet, de bibliotheek, TV, Dvd's allemaal uitstekende bronnen. Maar ook je ouders, vrienden en zelfs toevallige passanten kunnen en zullen je graag informeren over alles wat je maar zou willen weten.

Weeg de min- en pluspunten af en kom dan gefundeerd tot een oordeel. Wees altijd bereid een eenmaal ingenomen standpunt te wijzigen als daar naar jouw mening, aanleiding toe is. Wees ook nooit bang anderen te laten weten dat je van mening bent veranderd. Voortschrijdend inzicht getuigt van een flexibele instelling.

De volgende stap is het verkondigen van je mening. Probeer dat gefundeerd en genuanceerd te doen. Je loopt dan niet het risico als dom of zelfs oerstom te worden beschouwd. Trek je daar vooral niets van aan, laat andere mensen maar lullen, waar het om gaat is dat jij je mening niet voor niets verkondigt. Je wilt een statement maken. Dat doe je het beste inderdaad kort en krachtig, maar ook gefundeerd en genuanceerd.

Een uit gebruik geraakt Hollandsch spreekwoord luidt:
Wat de boer niet kent, vreet ie niet
en hij naaide zijn varken.

Als je niet weet wat het betekent zoek het dan op of vraag het iemand. Mij zal je deze zomer, bij leven en welzijn, altijd kunnen treffen bij wedstrijden van de U-13.

Dat het spreekwoord gedateerd is heeft een aantal redenen.

Probeer altijd generaliseren te voorkomen. Je moet nooit een hele groep kwalificeren op het gedrag of uitlatingen van enkelen. Doe je dat wel, dan doe jij jezelf te kort!

Boeren, in de EU, kunnen zich niet veroorloven geïsoleerd te leven en lomp op te treden. Om een boerenbedrijf te kunnen leiden, moet je vandaag je kunnen manifesteren als manager in de technologisch geavanceerde agrarische sector. Je dient op de hoogte te zijn van de immer wijzigende regelgeving, de in warrige ambtelijke taal gestelde subsidieregelingen, om over de fiscale aspecten maar niet te spreken.

Sinds kort is het in Nederland, wettelijk verboden sex te hebben met dieren, tot groot verdriet van hele legers mierenneukers.

4 comments:

Anonymous said...

Sorry dat ik zo grof zij dat cricket verrot was ik vind het gewoon niet zo leuk ,maar ik vind dat gewoon!

Opa Paul said...

Niks aan de hand Nils. Natuurlijk mag je vinden wat je vindt;-) Net als iedereen.

Goed trainen deze week jongens, voor de laatste wedstrijd van het seizoen.

Mooi dat HBS 1, nog een goede kans maakt op het kampioenschap, ik hoop dat er een TV-ploeg zal zijn, om de jongens die op cricketkamp zijn, toch nog van wat beelden te kunnen laten genieten.

Anonymous said...

ik weet niet wie opa paul is maar hij geeft wel de mening weer die door een groot aantal echte HBS ers wordt gedeeld. HBS moet alleen al omdat het HBS is cricket op het hoogste nivo zowel bij de senioren als de junioren willen blijven spelen.

Opa Paul said...

Opa Paul is de trotse opa van Julian S, David P (beiden spelend in de U-13 en voetballend in de D1 en D3), Kim en Eline. (Prachtige meiden, die niet in clubverband sporten.)

Van Allard Doesburg kreeg hij afgelopen weekend, de mededeling dat het wedstrijdsecretariaat geen verzoek tot uitstel heeft ontvangen voor de wedstrijd tegen Honserlersdijk. Er zijn dus andere, Opa Paul, niet bekende redenen waarom geen uitstel is gevraagd.

Allemaal heel legitiem natuurlijk. Toen het gewraakte artikel werd geplaatst, verkeerde de schrijver in de veronderstelling dat men wel uitstel wilde, maar dat het geen zin zou hebben bij de KNVB aan te kloppen.

Het blijkt dat Opa Paul, niet goed was geinformeerd. In alle gevallen dat om uitstel werd gevraagd, heeft de KNVB bereidwillig meegewerkt.

Opa Paul, was dus onjuist geinformeerd, waaruit blijkt, dat het goed is, om hoe betrouwbaar de bron ook is, informatie op juistheid te controleren, voordat je vel van leer trekt.